11 Nisan 2013 Perşembe

5. HAFTANIN SONUCUNDA 

Bu haftada diğer haftalarda olduğu gibi yine bir tartışma konumuz var: "SİZCE KARASAL EKOSİSTEMLERDE YAŞAYAN CANLILAR İLE SUCUL EKOSİSTEMLEDE YAŞAYAN CANLILARIN HAYATLARINDA NE GİBİ FARKLILIKLAR VARDIR !!! " tartışmalarımız sonucunda sucul ekosistemlerin karasal ekosistemlere göre daha büyük olduğunu bunun doğrultusunda da yaşam alanlarının fazla olması ve üzerinde barındığı hayvan sayısında da fazlalık göstermektedir ve sucul ekosistemde canlılar 3 boyutlu yaşayabilirler yani suyun yüzeyinde diplerinde yani kısacası suyun her bölgesinde yaşam alanı oluşturmaktadırlar. fakat karasal ekosistem için aynı şey söz konusu değildir onlar 2 boyutlu yaşarlar yani biz bir ceylanı arıyorsak onu ormanda ararız. karasal ekosistemde canlıların bellirli yaşam alanlarına ayrılmıştır yani zonlaşmalar söz konusudur buda karasal ekosistemleri sucul ekosistemlerden ayıran en büyük özelliğidir..

27 yorum:

  1. bide karasal ekosistemdeki canlıların yaşamları sucul ekosistemde yaşayan canlılara göre daha azdır..habitatıardır....

    YanıtlaSil
  2. yalnız şuna açıklık getirelim orman değil savan savan ... bir defa dilimiz yandı aman bi daha yanmasın canım...:)

    YanıtlaSil
  3. Tatlım söylediklerine tamamen katılıyorum ama celalin söylediklerine katılmıyorum yani bu hayvanın güçlülüğüne göre değişir.yaşamlarının uzunluğu ya da kısalığı...neye dayanaraktan bunu söylediğni anlamış değilim :) yani kısacası sen ona bakma :):)

    YanıtlaSil
  4. karasal ekosistem ile sucul ekosıstem deki canlı turunun azliği ve fazlalığı hakkında bır seyler soylemek tam olarak doğru değil

    YanıtlaSil
  5. karasal ve sucul ekosistemler de yaşayan hayvanların çevreye adapte olmaları yönüyle de birbirlerinden farlıdırlar...

    YanıtlaSil
  6. efsanurcum:>> savan aslan için ceylan orman olabilir:) karasal ekosistemde ki canlılarla sucul ekosistemde ki canlılar belki de eşittir....

    YanıtlaSil
  7. sucul ekosistem ve karasal ekosistemde yaşayan canlı türlerinin çokluğu veya azlığını yüzölçümlerinin geniş veya dar olamasıyla ilişkilendirebiliriz. buda ne kadar gerçekci bir iddia olur tartışılır.

    YanıtlaSil
  8. hangisinde canlı çok veya azdır bilemiyorum ama sucul ekosistemin, karasal ekosisteme göre daha az ekolojik dengesinin bozulduğu kanaatindeyim..

    YanıtlaSil
  9. Daha çok az diyemem ama yaşam alanı acısından sucul daha fazladır.

    YanıtlaSil
  10. söylediklerine katılıyorum:)

    YanıtlaSil
  11. bu haftada karsal ekosistemin 2 boyutlu suculun 3 boyutlu olduğunu öğrendik.

    YanıtlaSil
  12. sucul ekosistemde yasam alanı daha coktur

    YanıtlaSil
  13. karadaki canlılar insanlara maruz kaldığı için yaşamlarında çok büyük farklılıklar oluyor malesef. sucul canlılar kara canlılarına göre daha şanslı.

    YanıtlaSil
  14. karadaki canlılar sudaki canlılara göre bir çok yönden dezavantajlılar.

    YanıtlaSil
  15. zonlaşmayı da unutmamak lazım..

    YanıtlaSil
  16. kesinlikle sana katılıyorum hilal zonlaşmada aynen dedigin gibi

    YanıtlaSil
  17. katılıyorum canım. karada belirli bir zonlaşma var ama suda belirli bir zonlaşma yok.

    YanıtlaSil
  18. söylediklerine katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  19. karada suya göre daha kolay bir yaşama var

    YanıtlaSil
  20. sucul ekosistemde yaşam alanı daha büyük

    YanıtlaSil
  21. sucul ekosistemde 3 boyutlu yaşam alanı var ken karasal ekosistemde 2 boyutlu..ve yaşam alan bakımından da sucul ekosistem daha geniş..

    YanıtlaSil
  22. evet sucul ekosistemlerde 3,karasal ekosistemlerde 2 boyutlu bir hayat vardır.

    YanıtlaSil
  23. suda yaşayan canlılar zamana gore yerleri degişir kimi zaman suyun yuzeyınde kımı zaman isa dibinde yaşayabilir. daha geniş bir yaşam alanı oldugundan daha sanşlıdır.

    YanıtlaSil
  24. Sucul ekosistem kesinlikle daha kapsamlı

    YanıtlaSil